Ekspertu atbildes

Jums ir jautājumi? Mums būs atbildes. Dino Zoo Pasaule veikalā strādā pieredzējuši un zinoši ihtiologi, putnu un grauzēju speciālisti, kinologi, felinologi un daudzi citi speciālisti, kuri sniegs profesionālu padomu saistītu ar mājdzīvnieku turēšanu, kopšanu un veselību saistītos jautājumos.

Labdien! Pēkšņi pazudušas spalvas!Vakar bija viss vietā! Vieta ir gluda, bez ievainojumiem. Kaķim ,runcim, maijā būs gads, kastrēts. Nav novēroti blaugznu līdzīgi veidojumi. Pēdējās nedeļas sākām dot kaķu barību paredzētu kaķiem no gada vecuma.Ir dota svaiga cūkgaļas akna un niere. 2 nedēļas staigā ar pretblusu, ērču siksniņu, bet spalvas tur turas vietā.

Felinologs

Atbild Felinologs, Felinologs

Atbilde

Labdien! 
Bez dzīvnieka apskates nevar novērtēt spalvas un ādas stāvokli!, pēc pievienotās bildes vairāk izskatās pēc kailēdes kas ir ļoti lipīga arī cilvēkiem un šajā gadijumā noteikti būtu jādodas uz vizīti pie veterinārārsta.

53l akvārijs.

Labdien. Šodien nopirkām 53l akvāriju ar led un filtru. Gribētos pēc nedēļas laist iekšā gailīti un gūpijas, arī iestadīt dzīvos augus. Cik gūpijas es varētu ņemt un ko jūs vēl varētu ietekt no zivtiņām kas pieskaņosies klāt gailītim krāsas ziņā? (Gailīti gribētos sarkanu) Un kādi augi būs vislabākie?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien.ieteiktu sākt ar dažu augu iestādīšanu + cīnītājzivtiņu un aptuveni pēc nedēļas laist akvārijā vēl zivis ,lai dotu augiem iespēju nedaudz iesakņoties un neradītu straujus ķīmiso savienojumu kāpumus akvārijā ,kamēr tas vēl ir jauns un bioloģiski nestabils.

Ancistruss

Kā pabarot 1 ancistrus samiņu(jauns), ja 2 melnās molinēzijas visu samiņa pusčipsīti apēd pirms samiņš to atradis. Laikam jau zvejot ārā samiņu no akvārija uz ēdienreizes laiku un barot viņu citā citā trauciņā būtu pārāk drastiski.

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,dodiet barību vienlaicīgi visiem akvārija iemītniekiem,tikai ancistrusam vienā akvārija pusē molinēzijām otrā.

Akvārijs 70l.

Labdien! Esam iegādājušies 70l akvāriju. Esam pilnīgi iesācēji- pirmais akvārijs mūžā. Esam iebēruši grunti,salikuši mākslīgos augus,dekorācijas-slēptuvītes, aparatūra ieslēgta(filtrs,kompresors,sildītājs) Ielējām jau ūdeni no krāna. Jautājums,vai ūdenim nepieciešams pievienot kādus līdzekļus,piem., hlora neitralizētāju? Jūsu veikalā teica,ka pēc 12 h varam jau laist iekšā zivtiņas,taisnība? Šāda izmēra akvārijam kāds būtu optimālais zivtiņu skaits? Gribētos zivtiņu dažādību. Vai drīkst likt kopā : gailītis, melnā malinēzija,gupijas,neoni(vai citas bara zivtiņas,piem,danio),ancistrusa sams. Vai tik mazam akvārijam tie būs par daudz iemītnieku? Varbūt no kāda veida atteikties? Visas minētās zivtiņas kādā ūdens līmenī barojas (virsējā,vidus vai grunts)?Kā notiek akvārija tīrīšana? Cik saprotu,tad reizi nedēļā jāveic daļēja ūdens maiņa. Kā tas notiek,kādas darbības jāveic,vai ūdenim,tad kaut kas jāpievieno? Paldies jau iepriekš.

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien.Visu jūs esat darijuši pareizi.Ūdenim var pievienot akvārija ūdens kondicionieri un labvēlīgās baktērijas.12h ir mimnimālais laiks cik krāna ūdenim vajadzētu atrasties akvārijā pirms zivju ielaišanas.Zivtiņas ieteiktu akvārijā laist pakāpeniski,teiksim, piecas nelielas,tad pēc nedēļas vai divām  vēl utt.,lai nerastos kaitīgo ķīmisko vielu(to rada zivtiņu izkārnijumi ,organiskas izcelsmes daļiņu sadalīšanās un tml.) straujšs kāpums akvārija ūdenī ,kamēr tajā nav iestājies bioloģiskais līdzsvars.Bioloģiskais līdzsvars pie pareizas akvārija kopšanas iestājas aptuveni sešu mēnešu laikā,pievienojot zoo veikalos nopērkamās labvēlīgās baktērijas akvārija ūdenim, process notiek nedaudz ātrāk.Jūsu nosauktās zivis teorētiski var dzīvot kopā.Zivju skaits akvārijā netiek reiķināts pēc tā tilpuma,katrs akvārijs ir individuāls.Nozīme ir tam ,cik daudz vietas akvārijā aizņem grunts,akvārija tehniskais aprīkojums un dekori,kā arī tam, kādas zivis turēsiet,kādus izmērus tās sasniedz pieaugušas un kāda  ir to uzvedība.Papētiet interneta dzīlēs informāciju par saviem nākakamajiem akvārija iemītniekiem un uzzināsiet daudz interesanta,tad būs vieglāk izvēlēties kuras tieši zivtiņas turēsiet.Vai arī griežaties pie mūsu pārdevēja -konsultanta kādā no mūsu veikaliem kur ir pašs zivju klāsts pieejams (piem.Dino Zoo Pasaule Krasta 52)un jums tiks izstāstīts un parādīts gan par akvāriju tīrīšanu gan pašām zivtiņām.

Cīnītājzivtiņa.

Sveiki.Nesen tika iegādāts gailītis.Jautājums par barošanu,vai ir nepieciešams dot dienu atslodzei un nebarot,vai jābaro katru dienu?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,ja zivtiņa ir pieaugusi ieteicams  barot katru otro dienu.Kāds ir tilpums akvārijam kurā Jūsu zivs dzīvo?Ja tilpums ir  loti mazs,tad nākamajā dienā pēc barošanas ieteicama akvārija ūdens maiņa.

Akvārijs 5-7l

Sveiki, ir iegādāts apaļais akvārijs, aptuveni 5l-7l, bērniem ir vēlme pēc zivtiņas. Ko un kā labāk šādā akvārijā audzēt? Kas vajadzīgs akvārijam? Vai tajā var dzīvot vairāk kā viena zivtiņa, ja jā tad kādas?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,vai akvārijam komplektā ir arī kāds aprīkojums,jeb iegādāts tikai stikla trauks?Gaidīšu atbildi.

Sveiki! Kā mazināt kucēna trauksmi dzirdot skaņas kāpņu telpā? Vēlos lai kucēns nereaģē uz katru skaņu, jo tas notiek arī naktī

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Katrs suns ir savādāks. Neredzot suni grūti ieteikt metodi, ar kuras palīdzību var atrisināt šo problēmu.

Droši varat pieteikties uz individuālo nodarbību zvanot pa telefonu 29390650 vai rakstot e-pastu uz arena@dinozoo.lv

Nodarbības notiek Krasta iela 52 un Stirnu iela 26.

Kur Rīgā var apgūt agility ar suni?

Sveiki! Kur Rīgā var apgūt agility ar suni?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

 

Nosūtu Jums linku ar treneriem Latvijā. Domāju ka šājā saraksta atradīsiet savējo.

http://www.dogs.lv/lv/apmacibas-sports/trenneri/

 

 

 

 

 

 

Kaķis nekopj savu kažoku

Sveiki Mums mājas ir kaķis, nu jau 7 mēneši. Viņš tika atrasts kūtī bez mammas, tika barots ar šprici. Viņš nav apguvis prasmi mazgāt savu kažoku, to nedara.. mājās ir vecāks kaķis, bet viņi nedzīvojas kopā, lai mazais kaut ko iemācītos. Vai ir kāda iespeja kā likt viņam kažoku mazgāt? Šobrīd x mēnesi lieku dušā, savādāk nekā, kaķis ir pūkains un spalva izskatās traki, ja netiek kopta.

Felinologs

Atbild Felinologs, Felinologs

Atbilde

Labdien!

Dzīvniekiem diemžēl nevar nekādi iemācīt kopt kažoku, jo tāpat kā cilvēkirm ir tīrīgāki un ne tik tīrīgi. Vienīgais ko varat, tas ir pašiem kopt kaķim kažoku vai ir iespēja kaķi vest uz kaķu frizētavu uz kažoka sakopšanu.

Labdien!Vēlos Jūsu padomu.Paņēmām kaķenīti(5m),no patversmes.Ļoti patīk,ka viņu glauda,murrā,glaužas klāt,tikai tad kad viņu ar viltu noķer,bet tā mūk zem gultas un pati klāt nenāk.Kā palīdzēt pārvarēt viņas nedrošību.Vai tas ar laiku pāries,kad sapratīs to ka neviens pāri nedara un tikai mīlē?Paldies!

Felinologs

Atbild Felinologs, Felinologs

Atbilde

Labdien! Kaķēnam jaunajās mājās noteikti ir  nepieciešams laiks lai pierastu, bet iespējams pie vainas ir kaķēna raksturs, jo nav zināms, kāda izcelsme ir bijusi kaķēnam un nav zināms kādi ģenētiski bijuši vecāki un dzīvniekiem no patversmēs nekad nav prognozējams raksturs.