Atpakaļ

Putnu spalva

Labdien! 3 nedēļas atpakaļ paņemam korellu, viņai gandrīz nebija spalvu uz kakla, zem spārniem, uz krūts. Ed labi, mums ir prestige barība, ir sepija, kaļķakmens, akmens ar jodu, dodu arī ābolus, burkānus, pinenes un citus augļus un dārzeņus, bet spalvas tā arī neaug. Ko darīt, kā palīdzēt putnam?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Labdien.

Lai saprastu vai problēma nav parazīti, spalvu augšanas traucējumi Jum būtu nepieciešama vizīte pie veterinārārsta.

Līdzīgi jautājumi

Mūsu eksperti spēs atbildēt uz jebkuru Jūsu jautājumu

Suns rūc

Sveiki, man ir suns kurš draudzīgi dzīvojas ģimenē, ir draudzīgs un paklausīgs ar maziem bērniem (4 un 6) gadi, savukārt ar sievas senčiem (kuri arī dzīvo tajā pašā mājā) ir piesardzīgs, rej virsū, rūc ja tuvojas mūsu mājas pusei (privātmāja), kā mums risināt situāciju, itkā neko sliktu nav darījuši sunim + dažreiz pat pacienā ar kādu kauliņu vai gaļas gabalu (ne paši dod bet iedod lai mēs iedodam), ikdienas dzīvē sunim uzmanību nepievērš, ta pat laikā suns viņus redz katru dienu? Vai maz ir iespējams ko mainīt ja suns jau ir vairāk kā gadu vecs?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Kāds suns ir attiecībā pret svešiem cilvēkiem? Arī rūc? Vai tikai uz Jūsu vecākiem? Iespējams ir bijis kaut kāds starpgadījums, iespējams sunim ir bail vai viņš sargā Jūs. Visādi var būt. Mēginiet sadraudzēt suni ar vecākiem. Ja sunim nav paniskas bailes vai agresijas, lai vecāki uzciena to sunīti ar našķi, paglaudā un t.t. Bet caur negribu noteikti nekas nav jādara.

brūce

Sunim uz ādas pušums, jēlums Devām antibiotikas., ziedēs dažādas.Nevar saaugt, sulo. Vai obligāti jāšuj?

Veterinārārsts

Atbild Veterinārārsts, Veterinārārsts

Atbilde

Labdien!

Ar dzīvnieku noteikti ir jādodas pie veterinārārsta. Šādā gadījumā diez vai tiksiet galā ar ziedēm. Ja vēlaties pieteikties uz vizīti pie veterinārārsta Dino Zoo klīnikā, lūdzu zvaniet pa tālruni 67327923

Ar cieņu,

Dino Zoo klīnika

pundurpapagaiļi

Sveiki, gribēju pajautat vai mazais papagailis izdzīvos ja aizgaja bojā otra pusīte (puika),vai labāk nopirkt jaunu draudziņu?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Ja putns pārdzīvo otra putna pazušanu, tad labāk iegādāties tomēr otru putniņu. Pundurpapagaiļi samērā labi pieņem jaunpienācējus. 

pundurpapagaiļi

Labdien! Ir divi viļņspārnu papagaiļi, bet tikai vienam ir problēma. Kasās ļoti, vairāk nekā otrais. Pārsvarā visu laiku kasās nemitīgi. Plūc sev ārā spalvu, sākumā tikai zem spārniem un kakla, bet nujau ir viss vēders izplūkts. Šis notiek apmēram jau gadu. Tagad uz vēdera ir mazi asins caurumiņi, bet vēdera apakšdaļā ir izkosts caurums no kura jau tek bieži asinis tās pamanāmas būrī pleķos. Kas noticis papagailim? Un kāpēc tikai vienam ja abi dzīvo vienā būrī?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Noteikti abi putni ir jāatrāda veterinārārstam klātienē. Noteikti vizīti daudz neatlieciet. Pie vainas var būt gan ektoparazīti gan vielmaiņas traucējumi. Putnam, kuram ir brūces palīdzība ir jāmeklē pēc iepsējas ātrāk. Dino Zoo klīnikā strādā dr. Inga. iepiekš jāpierakstās pa t. 67327923

Papagailis

Papagailis jau otro dienu netaisa vaļā vienu aci. Ko darīt?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Putns noteikti jāatrāda veterinārārstam.

Korella

Sveiki nopirkām korellu pagāja apmēram 3 mēneši devām klausīties katru dienu melodiju bet putns nemācās vai putns pats izvēlās ko grib mācīties vai tam var nepatikt tas ko rādi?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Liekot tikai klausīties mūziku putns diez vai to sāk atdarināt. Jūsu putna dzimums ir zināms? Meitenēm nav tik labi attīstīta balss un tās vairāk čiepst un klaigā. Puikām izteiktāk ir svilpošana un dažādu melodiju atdarināšana. Vai esat mēģinājuši paši svilpot kādu melodiju??? Katru dienu ar putnu ir jākomunicē, jātdarina dažās skaņas un jāvēro uz kurām putns vislabāk reaģē, tad tās skaņas arī vairāk jāatskaņo. 

Amadīni

Labdien! Gaidīsim drīzu atbildi, jo ļoti uztraucamies. Putniņi nekad nav bijuši, pieredzes nav. Amadīnu meitene izdējusi nedēļas laikā 4 oliņas. Neesam pārliecināti, vai atstāt, vai ņemt ārā, jo veikalā mums tomēr ieteica izņemt, jo tas esot ļoti apgrūtinoši mātītei, ar varbūtību, ka mazuļus neizbarosim un pats putniņš to nespēšot. Kā labāk rīkoties?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Cik un kādi putni jums ir? Tikai vienam meitene? Ja ir pāris - tad oliņas var atstāt un putni var mēģināt perēt. Pieaugušie putni jābaro kā parasti, ierastā barība, papildus vitamīni, vārīta ola nedaudz, nedaudz vārīti rīsi un zaļumi (nedaudz salāts, var vēl atrast ādu pieneņu lapu). Ja olas izšķilsies maziļi varētu būt pēc 20 - 25 dienām. Vecāki paši mazos izbaros. Ja tomēr vecāki pavirši silda olas (1 dienu perē, 2 - 3 dienas neperē) vailigzdu pamet pavisma, tad olas varat izņemt - diemžēl tās ir tukšas.

Ja jums ir tikai viena pati meitene, tad jā - labāk olas izņemt un būri aptumšot, lai pārtrauktu dēšanas ciklu. 

Žako

Labdien! Vēlējos pajautāt vai kāda no jūsu veikaliem ir pārdošana Žako papagailis?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Uz doto bīdi nav Žako papagailis pārdošanās. Bet varam piedāvāt Amazonu un Rozā Kakdu.

korella

Sveiki! Man ir korella un šodien ar meiteni pamanījām ka viņam sāka aktīvi uzpampt acs, kas tas varētu būt? Cik tas bīstami, un ko ar to darīt?

Putnu un grauzēju speciālists

Atbild Putnu un grauzēju speciālists,

Atbilde

Sveiki!

Putns ir jāatrāda veterinārārstam klātienē. Vai nu putns pats nejauši ir ar nagu satraumējis aci vai iespējams tā ir kāda saslimšana. Putns ir jāredz klātienē. Dino Zoo klīnikā ir dr.Inga - putnu speciālists. t.67327923 (iepriekš jāpierakstās uz vizīti).

putns

Man ir divus gadus vecs kakariki un viņa uzvedība ir mainījusies. Putns baidās no apkārtnes, reizēm trīc spārni. Agrāk tas ir bijis patiešām drosmīgs. Piedāvāju 10-12 stundu miegu, putnu lampu un daudzpusīgu barību: dažādus dārzeņus un putnu granulas. Vide ir tieši tāda pati kā iepriekš, un nekas nav mainījies. Kad putns dzīvoklī ir brīvs, tas vairs nav tik aktīvs kā agrāk. Cilvēkiem ir vienalga, atšķirībā no iepriekš. Tas nemaz nebaidās no cilvēkiem, bet ļoti bieži ir savās domās. Šīs ir lielas pārmaiņas. Es redzu, ka viss ir nepareizi. Nav citu simptomu, izņemot neizskaidrojamas bailes un dažreiz spārnu trīci. Kas to varētu izraisīt? Vai tas varētu būt vientulības un spārnu plīvošanas slimības dēļ? Kā palīgā izmantoju google tulkotāju, jo neprotu runāt latviski. Tāpēc es būtu prasījusi padomu un arī pajautājusi, kur Latvijā ir angliski runājošs veterinārārsts, kas ārstē papagaiļus. Citādi mēs nevarēsim sarunāties, ja viņš nerunās angliski.

Veterinārārsts

Atbild Veterinārārsts, Veterinārārsts

Atbilde

Hello

Unfortunately  we don't treat birds.You can call to vet clinic Petcity Akropole.

Best regards

Dino Zoo klinika