Atpakaļ

Ikri uz auga.

Labdien. Man ir 60 litru akvārijs kurā dzīvo rerio, gūpijas, pecilijas, neoni. Pāris dienas atpakaļ ieraudzīju uz auga ikrus, nav ne jausmas kas ir vecāki. Man DinoZoo veikalā ieteica iegādāties atsevišķu sietiņa konteineri un ielikt kopējā akvārijā, lai pārējās zivtiņas nenoknaba. Vai pareizi? Kā man rīkoties tālāk un cik ilgā laikā varētu parādīties jaunās zivtiņas?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Labdien,būtu jauki ja jūs atsūtītu ikru foto,jums akvārijā ir gliemeži?No Jūsu nosauktajām zivīm tikai danio un neoni nērš ikrus,bet neoni kopējā akvārijā diez vai nārstos un danio ikri īsti nelīp pie augiem...

Līdzīgi jautājumi

Mūsu eksperti spēs atbildēt uz jebkuru Jūsu jautājumu

53l akvārijs.

Labdien. Šodien nopirkām 53l akvāriju ar led un filtru. Gribētos pēc nedēļas laist iekšā gailīti un gūpijas, arī iestadīt dzīvos augus. Cik gūpijas es varētu ņemt un ko jūs vēl varētu ietekt no zivtiņām kas pieskaņosies klāt gailītim krāsas ziņā? (Gailīti gribētos sarkanu) Un kādi augi būs vislabākie?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien.ieteiktu sākt ar dažu augu iestādīšanu + cīnītājzivtiņu un aptuveni pēc nedēļas laist akvārijā vēl zivis ,lai dotu augiem iespēju nedaudz iesakņoties un neradītu straujus ķīmiso savienojumu kāpumus akvārijā ,kamēr tas vēl ir jauns un bioloģiski nestabils.

Ancistruss

Kā pabarot 1 ancistrus samiņu(jauns), ja 2 melnās molinēzijas visu samiņa pusčipsīti apēd pirms samiņš to atradis. Laikam jau zvejot ārā samiņu no akvārija uz ēdienreizes laiku un barot viņu citā citā trauciņā būtu pārāk drastiski.

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,dodiet barību vienlaicīgi visiem akvārija iemītniekiem,tikai ancistrusam vienā akvārija pusē molinēzijām otrā.

Akvārijs 70l.

Labdien! Esam iegādājušies 70l akvāriju. Esam pilnīgi iesācēji- pirmais akvārijs mūžā. Esam iebēruši grunti,salikuši mākslīgos augus,dekorācijas-slēptuvītes, aparatūra ieslēgta(filtrs,kompresors,sildītājs) Ielējām jau ūdeni no krāna. Jautājums,vai ūdenim nepieciešams pievienot kādus līdzekļus,piem., hlora neitralizētāju? Jūsu veikalā teica,ka pēc 12 h varam jau laist iekšā zivtiņas,taisnība? Šāda izmēra akvārijam kāds būtu optimālais zivtiņu skaits? Gribētos zivtiņu dažādību. Vai drīkst likt kopā : gailītis, melnā malinēzija,gupijas,neoni(vai citas bara zivtiņas,piem,danio),ancistrusa sams. Vai tik mazam akvārijam tie būs par daudz iemītnieku? Varbūt no kāda veida atteikties? Visas minētās zivtiņas kādā ūdens līmenī barojas (virsējā,vidus vai grunts)?Kā notiek akvārija tīrīšana? Cik saprotu,tad reizi nedēļā jāveic daļēja ūdens maiņa. Kā tas notiek,kādas darbības jāveic,vai ūdenim,tad kaut kas jāpievieno? Paldies jau iepriekš.

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien.Visu jūs esat darijuši pareizi.Ūdenim var pievienot akvārija ūdens kondicionieri un labvēlīgās baktērijas.12h ir mimnimālais laiks cik krāna ūdenim vajadzētu atrasties akvārijā pirms zivju ielaišanas.Zivtiņas ieteiktu akvārijā laist pakāpeniski,teiksim, piecas nelielas,tad pēc nedēļas vai divām  vēl utt.,lai nerastos kaitīgo ķīmisko vielu(to rada zivtiņu izkārnijumi ,organiskas izcelsmes daļiņu sadalīšanās un tml.) straujšs kāpums akvārija ūdenī ,kamēr tajā nav iestājies bioloģiskais līdzsvars.Bioloģiskais līdzsvars pie pareizas akvārija kopšanas iestājas aptuveni sešu mēnešu laikā,pievienojot zoo veikalos nopērkamās labvēlīgās baktērijas akvārija ūdenim, process notiek nedaudz ātrāk.Jūsu nosauktās zivis teorētiski var dzīvot kopā.Zivju skaits akvārijā netiek reiķināts pēc tā tilpuma,katrs akvārijs ir individuāls.Nozīme ir tam ,cik daudz vietas akvārijā aizņem grunts,akvārija tehniskais aprīkojums un dekori,kā arī tam, kādas zivis turēsiet,kādus izmērus tās sasniedz pieaugušas un kāda  ir to uzvedība.Papētiet interneta dzīlēs informāciju par saviem nākakamajiem akvārija iemītniekiem un uzzināsiet daudz interesanta,tad būs vieglāk izvēlēties kuras tieši zivtiņas turēsiet.Vai arī griežaties pie mūsu pārdevēja -konsultanta kādā no mūsu veikaliem kur ir pašs zivju klāsts pieejams (piem.Dino Zoo Pasaule Krasta 52)un jums tiks izstāstīts un parādīts gan par akvāriju tīrīšanu gan pašām zivtiņām.

Cīnītājzivtiņa.

Sveiki.Nesen tika iegādāts gailītis.Jautājums par barošanu,vai ir nepieciešams dot dienu atslodzei un nebarot,vai jābaro katru dienu?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,ja zivtiņa ir pieaugusi ieteicams  barot katru otro dienu.Kāds ir tilpums akvārijam kurā Jūsu zivs dzīvo?Ja tilpums ir  loti mazs,tad nākamajā dienā pēc barošanas ieteicama akvārija ūdens maiņa.

Akvārijs 5-7l

Sveiki, ir iegādāts apaļais akvārijs, aptuveni 5l-7l, bērniem ir vēlme pēc zivtiņas. Ko un kā labāk šādā akvārijā audzēt? Kas vajadzīgs akvārijam? Vai tajā var dzīvot vairāk kā viena zivtiņa, ja jā tad kādas?

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,vai akvārijam komplektā ir arī kāds aprīkojums,jeb iegādāts tikai stikla trauks?Gaidīšu atbildi.

Cīnītājzivtiņa.

Mūsu gailitis, muns ir dekorācija tāda sabrukusi deserta pils gabals un viņš ir paslepies aiz tā un ātri elpo drīkst viņam dot tikai 4 graudinus bet mēs iedevām 5 un viņš ari ātri elpo muka ari ir mazie samini viņi pie filtra vislaik viņi ir paēduši bet mēs par gailiti uztraucamies tagad viņš saka kustēties izlaida no vietas

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,veiciet daļēju ūdens maiņu,iespējams akvārija ūdens kvalitāte ir pasliktinājusies.Grūti saprast no Jūsu rakstītā kas ir noticis.Atrakstiet kā kopjat savu akvāriju,tad varēšu palīdzēt ar padomu.Paldies.

Dekori akvārijā.

labdien. jautajums.Ka ir pareizi jaieliek klat figuras ( buru kugi kurs nopirkt) akvarija kur dzivo zivis un ir citas figuras. . Kada ir jaunas figuras apstrade pirms ievieto akvarija ??? Lai neizjauktu bio vidi akvarija.

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien, ja šie dekori ir speciāli ražoti akvāriju vides iekārtošanas vajadzībām tie nevar saturēt toksiskas vielas vai sastāvēt no materiāliem kas kaitētu akvārija mikroflorai vai iemītniekiem.Pietiks ja pirms ievietošanas akvārijā vienkārši kārtīgi noskalosiet zem tekoša silta ūens.

Akvārijā slikti aug augi.

Akvarijs 100 l, Kā kopt dzīvzaļus augus? Zaļumi ļoti slikti aug, vai vispār neaug. Lapiņas mazas neizskatīgas. Zivtiņas :skalārijas, Lobeo.Ūsains liels samiņš, gurami. Filtrs un kompresors + termoregulēšana.Paldies

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien.Nepieciešama sīkāka informācija.Kāds ir akvārija ūdens PH un ūdens cietība? Kāds apgaismojums un cik h ir ieslēgts? Cik bieži tiek veikta akvārija tīrīšana,ūdens maiņa un kā?Paldies!

Akvārijs.

Vai akvārijā mainot 1/3 daļu ūdens, jaunais ūdens ir jānostādina diennaktī. Esmu no Rīgas, tākā Rīgas ūdens ūdens kvalitāte.

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien ,pietiek ja nostādina 12h.Kāds tilpums ir Jūsu akvārijam?

Garneļu mazuļi.

Sveiki. Man ir 5 zilas garneles saprotu ka tie ir mazuļi vai viņus frīku laist kopā akvārija ar neoniem un samu. Bailes ka mazuļus neapēd .

Ihtiologs

Atbild Ihtiologs, Ihtiologs

Atbilde

Labdien,Jums jāvērtē pēc izmēriem,ja kāda no zivīm var veselā veidā garneli dabūt mutē,tad noteikti arī apēdīs.Jāizaudzē līdz tādam izmēram lai tas nebūtu iespējams,tikai tad var laist kopā.