Atpakaļ

SNIEGBALTĪTES SKOLA KUCĒNIEM

Dino Arena kinoloģes Jūlijas Siņicinas vadītā Kucēnu socializācijas skoliņa ir pamatbāze, lai saimnieks ar suni veidotu abpusēji saprotošu un saliedētu komandu. Patiesībā skoliņas nozīme ir daudz plašāka – jo kurš gan negribētu, lai mums būtu tikai sabiedrībā integrēti un labi audzināti suņi!

Dino Arena kinoloģes Jūlijas Siņicinas vadītā Kucēnu socializācijas skoliņa ir pamatbāze, lai saimnieks ar suni veidotu abpusēji saprotošu un saliedētu komandu. Patiesībā skoliņas nozīme ir daudz plašāka – jo kurš gan negribētu, lai mums būtu tikai sabiedrībā integrēti un labi audzināti suņi!

Kas ir Kucēnu socializācijas skoliņa?

  • Tā ir iespēja iegūt jaunas zināšanas; tā ir vieta, kur satiekas un komunicē kucēnu saimnieki, kur suņi iepazīst cits citu, un visi kopā arī mācās. 
  • Programmā ir sešas nodarbības, katra veltīta noteiktai tēmai: pamatiemaņu un komandu - Sēdi!, Guli!, Stāvi!, Gaidi!, Brīvs!, Nedrīkst! un Lūdzu! - apgūšanai.
  • Nodarbības veidotas tā, lai kucēni iemācītos draudzīgi komunicēt savā starpā, iepazītos ar atšķirīga auguma un rakstura sugas brāļiem, kā arī ar dažādiem cilvēkiem. Īpaši noderīga šāda apmācība ir suņiem, kuri dzīvo pilsētā un kuri sastop daudz dažādu suņu un cilvēku, kā arī suņiem, kuri piedalās izstādēs – ir ļoti svarīgi jau laikus pierast pie citu suņu un cilvēku sabiedrības.

Kā notiek nodarbība?

Pirmajās 10 - 15 minūtēs jaunajiem dalībniekiem (pievienoties var jebkurā no sešām nodarbībām) tiek pastāstīts par komunikāciju, piemēram, kā pareizi vest kucēnu pie pavadas. Tikmēr pārējie dalībnieki ar saviem kucēniem atkārto iegūtās  zināšanas, izmēģina laukumā izliktos šķēršļus (tuneļus, barjeras, dažādus interesantus priekšmetus u.tml.), kā arī savstarpēji komunicē. Pēc tam 20-25 minūtes ir kopējā nodarbība, un vēlāk, kucēniem bez pavadām tiek ļauts komunicēt savā starpā - ievērojot kucēnu svara kategorijas.

Praktiski ieteikumi skoliņas dalībniekiem?

Lūdzu NEBAROT kucēnu pirms nodarbības! Pa dienu var iedot pusporciju. Tad negadīsies “čupiņu” avārijas (telpās gan ir pieejami uzkopšanas līdzekļi), un būs vieglāk noturēt kucēna uzmanību ar apbalvošanas našķiem. Līdzi jāņem našķi mazos gabaliņos, kas nedrūp (neder suņu cepumi vai vārīta vista). Ērta ir kārumu somiņa, nevis polietilēna maisiņš. Ļoti svarīga ir pavada – parasta, apmēram trīs metrus gara; izvelkamā pavada neder, jo tad ir aizņemta roka, turklāt tievās pavadas var sapiņķerēties. Uz nodarbību var paņemt līdzi arī ūdens bļodiņu un iemīļoto rotaļlietu (lūdzu neņemt pīkstošas rotaļlietas). 

Vai pēc sešām nodarbībām jau var redzēt panākumus?

Pat ātrāk var jau ievērot izmaiņas kucēnu uzvedībā! Piemēram, čivava Lilī ieradās uz skoliņu, bailēs no visas pasaules noslēpusies somā. Pēc trešās, ceturtās nodarbības kucēns kļuva drošāks, un nu jau nāk uz skoliņu kā liela priekšniece! Ik reizi mani no sirds sajūsmina un ir liels gandarījums redzēt, kā mainās nedrošie kucēni – kā apjauš, ka pasaule ir interesanta, pārliecinās, ka citi kucēni ir draudzīgi un iemācās iesaistīties rotaļās. Liels prieks arī par saimniekiem, kuri ikdienā atrod laiku, lai nodarbotos ar savu četrkājaino draugu.

  •     Dino Arena Kucēnu socializācijas skoliņa ir atvērta jau četrus gadus. Tā ir viena no profesionālākajām kucēnu skolām Latvijā.
  •     Visas darbības laikā Kucēnu socializācijas skoliņu apmeklējuši apmēram 500 kucēnu. Tā  paredzēta kucēniem vecumā no 3,5 līdz 6 mēnešiem.
  •     Kucēnu skolas programma laika un uzkrātās pieredzes gaitā ir pilnveidojusies; pašlaik tiek piedāvātas sešas nodarbības, lai nodrošina nepieciešamās sākuma iemaņas gan kucēnam, gan viņa saimniekam.
  •     Skoliņā tiek uzdoti arī mājasdarbi, katru nedēļu izpildot tos, kucēns kļūs gudrāks un ar viņu būs vieglāk saprasties.
  •     Skoliņa darbojas katru pirmdienu no plkst. 20:00 līdz 21:00. Pieraksts pie Jūlijas pa tālruni: 22344277.

Līdzīgi jautājumi

Mūsu eksperti spēs atbildēt uz jebkuru Jūsu jautājumu

Bailīgs suns. Vai vispār ir iespējams viņu apmācīt staigāt pārpildītās vietās? Vai viņam vispār ir iespējams palīdzēt?

Sveiki! Jautājums. Gandrīz pirms 2 gadiem es uz ielas atradu kucēnu. Cilvēki un bērni viņu mocīja/sita. Bet tagad mums ir problēma, viņš atsakās iziet ārpus mājas teritorijas, vīriešu un bērnu redzeslokā rodas nesaturēšana un čīkstēšana. Mēģināju maigi runāt, dot kārumus, novērst uzmanību spēlējoties, bet viņš skrien mājās un čīkst, nomierinās tikai tad, ja apskauj un sauc vārdā. Vai vispār ir iespējams viņu apmācīt staigāt pārpildītās vietās? Vai viņam vispār ir iespējams palīdzēt?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Uzlabot šo situāciju protams ka var. Galvenais sākt pareizi un secīgi strādāt. Iespējams kādu laiku būs jālieto arī mierinājuma zāles.

Pieteikties nodarbībai vai konsultācijai ir iespējams pa telefonu 29390650 vai pa e-pastu arena@dinozoo.lv.

Sunim veidojums uz purna

Labdien! Es vēlos uzdot jautājumu par savu 12 gadus veco Ķīnas cekulaino suņi Leniju. Lenijam ir dažādas alerģijas un veselības problēmas, kā jau vecam šķirnes sunim. Lenijam ir alerģija pret vistu, graudaugiem, ( izņemot rīsus un putraimus). Jā viņš ēd kādu no šiem produktiem viņam tek ausis, paliek sarkanās ciskas. Vēl Lenijas ir neliela bruka abos sānos. Viņš ēd dārzeņus un augļus ( gurķus, tomātus, kāpostus, zemenes, persikus u.t.t ). Šodien pamanīju, kā viņam uz purniņa ir tāda kā pumpa. Itkā, jā piespiež tad viņam nesāp. Pumpa vizuāli izskatās, kā ādas pacēlums. Es gribētu zināt vai tas ir bīstami? Varbūt tas pāriet pats no sevis, vai arī ir jāved pie veterinārārsta? Pievienoju fotogrāfiju. Tur gan īsti nevar pumpu redzēt, tāpēc to apvilktu. Jau iepriekš liels paldies par veltīto laiku, un protams atbildi! :)

Veterinārārsts

Atbild Veterinārārsts, Veterinārārsts

Atbilde

Labdien,

bildē īsti nevar saprast un attālināti nav iespējams novērtēt veidojumu. Sirdsmieram ieteiktu tomēr labāk dzīvnieku atrādīt veterinārārstam. 

Ja vēlaties pieteiktires uz konsultāciju Dino Zoo klīnikā, lūdzam zvanīt pa tālruni 67327923

 

Ar cieņu,

Dino Zoo klīnika

Vai 5 mēnešus vecu kucēns nav par lielu lai viņu uzņemtu jaunajās mājās? Sunīts ir vidusāzijas aitusuns!

Labdien! Vai 5 mēnešus vecu kucēns nav par lielu lai viņu uzņemtu jaunajās mājās? Sunīts ir vidusāzijas aitusuns!

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Viss ir atkarīgs no daudziem faktoriem. Suņa raksturs, vide kur viņš dzīvoja, vide kur viņš dzīvos, laiks ko Jūs varēsiet veltīt sunim ( socializācija, apmācība). Globāli nekas nav nokavēts. Bet šis tas jau ir iemācīts un iespējams ka kaut kas būs jālabo.

Spare parts for travel cage

Hi I am looking for spare parts for my dogs travel cage before Friday. I need the screws and the clips that connect the top with the bottom part of the cage and its a bracco eco no 6 type. Is there any available? Thanks

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Good morning!

We have not spare parts for dogs travel box.

Suns baidās kāpt bagažniekā

Добрый день, наша собака (6 лет, помесь лабрадора и овчарки) всегда очень любила кататься в багажнике нашей машины, но теперь она на отрез отказывается залезать в багажник, будто боиться его как огня. Мы не можем понять с чем это связано.

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Tas nozīme ka sunim bija negatīva pieredze braucot vai kāpjot iekšā bagažniekā. Pārbaudiet vai viss ir kārtībā ar kājam un muguru. 

ik reizi kad saimniece iziet no mājām tad suņuks sāk raudāt un gaudot, tas ar laiku mainīsies vai pie tā ir speciāli jāstrādā lai suns tā nepārdzīvotu?

Sveiki, paņēmām no patversmes 5g vecu suņu meitenīti, ik reizi kad saimniece iziet no mājām tad suņuks sāk raudāt un gaudot, tas ar laiku mainīsies vai pie tā ir speciāli jāstrādā lai suns tā nepārdzīvotu?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Tas varētu būt atšķirtības sindroms. Ar sunīti noteikti ir jāstrādā. Tā kā visi suņi ir dažādi labāk pierakstīties pie kinologa uz konsultāciju. 

Pieteikties var pa telefonu 29390560 vai sūtot e-pastu uz arena@dinozoo.lv

Sunīte nevēlās nekur iet divatā ar draugu, un ir problēmas pastaigas laikā.

Labdien! Pirms neilga laika no patversmes paņēmām 5 gadus vecu suņu meitenīti. Dzīvojam ar draugu divatā, sunīte pie manis ir pieradusi, nāk visur līdzi, pastaigās nav problēmu, toties draugam ļauj glaudīt, mīļot, guļ blakus, taču nevēlās nekur iet divatā ar viņu, un ir problēmas pastaigas laikā. Vai kaut ko var darīt šajā situācijā?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Iespējams ka sunim bija slikta pieredzē vai vispār nav bijusi saskarsme ar vīriešu dzimtas pārstāvjiem, tāpēc viņa neuzticās un negrib sadarboties. Jā, noteikti situāciju var labot. Kopīgas pastaigas un āpmācība palīdzēs nodibināt kontaktu ar suni. Galvenais strādāt ar suni regulāri, secīgi un mierīgi.

Kā mācīt/trenēt suni, ja viņam apbalvojuma vietā gardums neder?

Labdien! Pirms neilga laika no patversmes paņēmām 5 gadus vecu suņu meitenīti. Viņai nekad dzīvē nav doti gardumi, arī ēst viņa ēd ļoti maz un neprasa pēc vēl. Kā šādā veidā viņu mācīt/trenēt, ja viņai apbalvojuma vietā gardums neder?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Iespējams ka vēl neesat atraduši īsto garšīgāko tieši Jūsu sunim gardumu. Bet ja tiešām pilnīgi nekas neinteresē, tād izmantojiet to pašu barību, ar kuru barojiet ikdienā. Bet ir daži nosacījumi. Barībai nav jāstāv sunim pieejamā vietā. Ja barība stāv visu laiku, tad suns nebūs motivēts darīt kaut ko. Tātad pabarojiet no rīta un vakarā. Ja suns neēd, bļodu novācam. Ja sunim vispār ir slikta apetīte, tād noteikti pārbaudiet veselības stāvokli. Ja suns negrib kārums vai negrib strādāt par kārumiem vai sauso barību, tād ņemam barību, piedāvājam no rokas un strādājam. Barību no bļodas nepiedāvājam. Visu dienas normu vai daļu no tās izbarojam no rokas par kaut ko.

Vai dino zoo grāmatiņa par barošanu pieejama arī drukātā veidā vai tikai kā e-grāmata?

Labdien! Vai dino zoo grāmatiņa par barošanu pieejama arī drukātā veidā vai tikai kā e-grāmata?

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Labdien!

Dino Zoo Grāmata drīz būs pieejama arī drukātā veidā.

To klients varēs saņemt bezmaksas Dino Zoo veikalā sākot jūnija vidū.
 

Как помощь слабке если у ней призерки чумки

Как помощь слабке если у ней призерки чумки

Kinologs

Atbild Kinologs, Kinologs

Atbilde

Добрый день!

 

Обратитесь в ветеринарную клинику. Там собаке окажут помощь. Записаться на визит можно по тел.67 327 923