Назад

Labdien!! Mums ir jau ilgi lietots akvārijs 35l ar samiņu iekšā , vēlamies ar laiku iegādāties jaunu akvāriju- sakiet vai tas neradīs zivtiņai stresu!? Vai drīkst tā vienkārši iegādāties jaunu ??

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Похожие вопросы

Наши специалисты смогут ответить на любой вопрос

Labdien. Pirms 3 nedēļām dāvanā saņēmu Gailīti un 14l taisnstūra akvāriju no veikala Depo. Grunts akmentiņus izmazgājām, ielikām filtru, mājiņu un mākslīgo augu. Pirmais ūdens netika nostādināts, bet AquaSafe līdzekli pievienojām. Ielikām maisiņu ar Gailīti akvārijā uz kādām 10 minūtēm un tad lēnām laidām ārā to no maisiņa. Pirmo nedēļu Gailītis bija aktīvs, bet tagad daudz guļ mājiņā, citreiz uz grunts. Esam nolikuši spoguli kurā šķiet, ka viņam patīk spoguļoties. Šķiet, kā arī muguras spura ir salipusi. Ūdens temperatūra ir apmēram 22-24 grādi. Ūdeni mainam 1x nedēļā un maiņas ūdeni nostādinām apmēram diennakti 5l ūdens pudelē. Pievienojam AquaSafe. Barots tiek ar Bettagran granulām. Šķiet ka devām par daudz ēdienu, jo pēdējā informācija par šo barību, ka jādod 7 mazās granuliņas dienā. Knapi var saskaitīt tik mazas granuliņas. Tātad jautājums ir cik daudz barības ir jādod un vai tā gulēšana ir normāla. Paldies.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien. Man ir 54l starter pack akvārijs. Esam ielikuši pirmās zivtiņas - 5gb Odessa. Cik daudz un kuras es varu papildus ielikt? Šobrīd akvārijā ir 1 mākslīgs augs, 1 dzīvais un apakšā akmentiņi. (esmu iesācēja) Auksts ūdens

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Sveiki. Pirms pāris nedēļam pie sevis paņēmām ūdens bruņurupučus. Diemžēl iepriekšējā saimniece, pie kuras tie bija dzīvojuši aptuveni 20 gadus nomira un bruņurupuči palika bez saimnieka. Tur tie bija dzīvojuši ļoti mazā akvārijā bez iespējas iziet sauszemē. Šķiet arī barība bijusi nepiemērota. Tagad cenšamies nodrošināt labakos apstākļus. Tie labi ēd, iet sauszemē žāveties, bet ievēroju, ka abiem ir bojāta bruņa uz vēdera. Ko varam līdzēt un kādi varetu būt iemesli? Šķiet notiek arī pastiprināta ādas nomaiņa.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Sveiki. Esam jaunie īpašnieki jaukiem ūdens bruņurupučiem(mazuļi ~3mēn).Pie mums mājās viņi ir gandrīz nedēļu, bet nekāpj uz sauzemes, zem lampas sildīties un žāvēt bruņas. Ūdens temperatūra 23/24° Zem lampas ~30° Vienu reizi redzējām ka viens no abiem mazuļiem ir izlīdis, bet uz ļoti īsu momentu. Ēd labprāt motuļus, garneles. Sauso barību nopērkamu zoo veikalos apēd, bet ne tā, kā saldēto. Guļ arī dzen ūdenī. Pielikumā bilde ar mazuli. Paldies par sniegto informāciju.

Специалист по рептилиям

Отвечает Специалист по рептилиям,

Ответ

Labdien! Vēlētos uzzināt ko darīt, ja katru trešo dienu jātīra akvārijs. Akvārijs ir 20l un tajā dzīvo 7 zivtiņas-sams un ternēcijas.Uz mākslīgiem augiem un lietām ko ievieto akvārijā virsū nogulsnējas kaut kāda pūka. Telpa,kur atrodas akvārijs smako pēc dūņām. Lietoju dažādus līdzekļus, lai attīrītu akvāriju no aļģēm,lai zivīm būtu laba dzīvošana. Visu kārtīgi iztīru,un augus nomazgāju. Paldies.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien. Divām ternecijām pavērusies žauna un iekša redzams sarkans. Vai tā ir kāda slimība? Pārējām ternēcijām žaunas piegulušas ķermenim.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien, jautājums par augiem. Pēdējā laikā esmu pamanījusi, ka mani augi paliek dzeltenīgi brūni. Ko darīt? Kāds varētu būt iemesls? Kā arī uz lielajiem akmeņiem ja nemaldos ir parādījušās alģes? Gribētos arī pārkārtot akvārija izkārtojumu un nopirkt vēl augus un iestādīt vairāk pa malu, aizmugurē. Kādi augi būs labāki gailītim un labi augs? Paldies!

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien. Kāpēc zivis dzīvo pa augšu un muti virina uz augšu un dažreiz turās pie ūdens sildītāja. Nomira zive ka zutis maza bet pirms tam tirot akvariju izcelu to ar dekoraciju - pamaniju, satveru un ielaidu atpakal vai tas var but iemesls navei? Palika divaina. Kā iztīrīt grunti, sifons galigi neko nesavac?

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Sveiki, kadu sali vajag klaunzivīm? Vai var izmantot parasto sāli?

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Sveiki, vai dino zoo ir pieejamas rancho zelta zivtiņas? Ja jt tad kuros veikalos un kadu akvariju tām vajag?

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ