Назад

Красноухая черепаха (TRACHEMYS SCRIPTA)

Красноухая черепаха.

Родина: Северная Америка.

Красноухая черепаха.

Родина: Северная Америка.

Корм: рыба, говядина, гранулы для черепах, пища растительного происхождения. 

Содержание:T°-22-26°C. Необходим большой акватеррариум(от 300 л), с мощным фильтром и тепловой лампой. Желательно облучать УФ лампой. 

Похожие вопросы

Наши специалисты смогут ответить на любой вопрос

Sveiki! Vēlejos prasīt padomu ko darīt ja zivntiņa (gailītis), 3,5 gadus vecs neēd jau 4 dienas un dara ļoti minimālas kustības? Saprotu, ka vecums ir liels un var būt zivtiņa izrāda miršanas pazīmes, taču vēlējos noskaidrot vai tā nav kāda slimība un ja ir kā varu palīdzēt? Paldies !

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Sveiki , man ir akvārijs 60 litri . Dzīvo divas spurlapes un divas melargonijas . Vakar nomainīju pavisam ūdeni , visu iztīrīju . Pamanīju ka vienai melargonijai ir šķība muguriņa . Vakar vakara devu ēst un gulēja tikai . Šodien no rīta jau bija mirusi uz grunts . Ko tagad darīt ? Vajag mainīt pavisam ūdeni ? Lai pārejām būtu labi ?

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien, akvārijs 63l, gaisma vairāk par 8h dienā ir dzīvie augi, koka sakne un kokosrieksts. Tur dzīvo 4 sarkanie neoni ar zilām acīm, gailītis, 1 kardināls, 3 koridori, 3 bitītes, gliemezis helēna. Jautājums: gailītis jau kuro nedēļu slēpjās kokosā un ja izlien ārā(parasti tas notiek tikai tad, kad viņu pasaucu) tad ir grūtības peldēt augšup (gailītis naturāli slīkst). Kā arī šodien pamanīju, ka gailīti tiranizēja sarkanie neoni un kardināls, kad iznāca ārā no kokosa. Ko darīt? Paldies!

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien. Manas zivtiñas neēd jau 3 dienas. Vai varētu paskaidrot iemeslu? Ir 4 zivtiñas. Viñas ir biskiñ ar svītrām. Varbūt zebras zivtiñas neesmu drosa. Viñas grib ēst,bet neēd.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Atbilde par "ancistrus dolichopterus long fin"uz Ihtiologa atbildi:Labdien,bildē nekādas slimības pazīmes neredzu.Pigmentācija šīm zivīm var mainīties.Kāds ir PH rādītājs? Sākumā pH bija robežās ap 8 - 8,4 (grūti pēc skalas pateikt precīzāk), pēdējās pāris reizēs pH ir samazinājies un ir ap 7,2. Ūdens parametrus es pārbaudu 1x-2x nedēļā, lai mierīgāk man. Bet protams sākumā pārbaudīju ik pa pārdienām pirmajā mēnesī, arī sifonēju grunti pārsvarā vietu kur barības pārslas krīt un mainīju ap 25 - 30 % ūdens. Tagad retāk mainu ūdeni/sifonēju grunti, iespējams tāpēc pH ir samazinājies (paskatījos šovakar), papildus tam GH un KH arī ir samazinājušies (aizvien vēl drošajā zonā). Plānoju mainīt ap 25 % ūdens, sifonējot grunti ik pēc 2 nedēļām (vai biežāk, ja nepieciešams). Akvārijam visu laiku darbojas filtrs (Aquael, bija klāt komplektam "Aquael Leddy Set Day & Night 60") un ir arī gaisa burbuļu padeve (24h jeb visu laiku). Termometrs patreiz ir izslēgts, jo temperatūra turas robežās ap 25-27 C. Pienāks brīdis vēlāk, ka termometru, kuram nav iespējams kontrolēt temperatūru (bija komplektā) būs jāslēdz iekšā. Apgaismojums ieslēdzas no 7pm- 10pm, tiešie Saules stari praktiski nav. Vai varat ko ieteikt attiecībā uz termometru un kopumā? Paldies!

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien. Pirms 3 nedēļām dāvanā saņēmu Gailīti un 14l taisnstūra akvāriju no veikala Depo. Grunts akmentiņus izmazgājām, ielikām filtru, mājiņu un mākslīgo augu. Pirmais ūdens netika nostādināts, bet AquaSafe līdzekli pievienojām. Ielikām maisiņu ar Gailīti akvārijā uz kādām 10 minūtēm un tad lēnām laidām ārā to no maisiņa. Pirmo nedēļu Gailītis bija aktīvs, bet tagad daudz guļ mājiņā, citreiz uz grunts. Esam nolikuši spoguli kurā šķiet, ka viņam patīk spoguļoties. Šķiet, kā arī muguras spura ir salipusi. Ūdens temperatūra ir apmēram 22-24 grādi. Ūdeni mainam 1x nedēļā un maiņas ūdeni nostādinām apmēram diennakti 5l ūdens pudelē. Pievienojam AquaSafe. Barots tiek ar Bettagran granulām. Šķiet ka devām par daudz ēdienu, jo pēdējā informācija par šo barību, ka jādod 7 mazās granuliņas dienā. Knapi var saskaitīt tik mazas granuliņas. Tātad jautājums ir cik daudz barības ir jādod un vai tā gulēšana ir normāla. Paldies.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien. Man ir 54l starter pack akvārijs. Esam ielikuši pirmās zivtiņas - 5gb Odessa. Cik daudz un kuras es varu papildus ielikt? Šobrīd akvārijā ir 1 mākslīgs augs, 1 dzīvais un apakšā akmentiņi. (esmu iesācēja) Auksts ūdens

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien, nezinu īsti kas pie vainas un tāpēc nolēmu pajautāt: manā akvārijā (56 l) ar dabīgiem augiem, patreiz ir palicis tikai viens no iegādātajiem samiņiem "ancistrus dolichopterus long fin". Citu zivju nav. ir iegādāta mangrovas koka sakne. Man ir aizdomas, ka varētu būt kāda slimība vai iavien vēl stress jo viņš palika strīpains (bija nosacīti parastas krāsas). Iegādājos divus - viens no tiem bija mazliet maāks un albīns -iedzeltens), bet pēc apmēram nedēļas vai mazliet vairāk, vairs neredzēju to akvārijā un arī aizvakar tīrot mazliet un nomainot ūdeni 25 % nekur neredzēju (arī palieku īpaši nekur nebija). Parametri it kā visi normas robežās izņemot varbūt par augstu pH samiem! Lūdzu pasakiet ko darīt, jo negribas pazaudēt arī otro samiņu!

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Labdien, šodien mūsu 110l akvārijam izbeidzās filtrs, fiksi skrēju pēc jauna, iegādājos - marina jf150 filtru. Bet salīdzinot ar veco filtru, liekas par traku, viss akvārijs kā traks akvaparks uz riņķi iet. Liku mīksto trubiņu ārpusē, nevis tās trubas ,kas jāievieto ūdenī. Varbūt man tikai liekas,ka ir par traku, ko Jūs iesakāt? Viņam visu diennkati tik traki jāstrādā? Pirkt citu? Paldies par atbildi!

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ

Sveiki. Pirms pāris nedēļam pie sevis paņēmām ūdens bruņurupučus. Diemžēl iepriekšējā saimniece, pie kuras tie bija dzīvojuši aptuveni 20 gadus nomira un bruņurupuči palika bez saimnieka. Tur tie bija dzīvojuši ļoti mazā akvārijā bez iespējas iziet sauszemē. Šķiet arī barība bijusi nepiemērota. Tagad cenšamies nodrošināt labakos apstākļus. Tie labi ēd, iet sauszemē žāveties, bet ievēroju, ka abiem ir bojāta bruņa uz vēdera. Ko varam līdzēt un kādi varetu būt iemesli? Šķiet notiek arī pastiprināta ādas nomaiņa.

Ихтиолог

Отвечает Ихтиолог, Ихтиолог

Ответ